Home » Informari » A fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, conform hotărârii nr. 6/4.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență 05.02.2021

A fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, conform hotărârii nr. 6/4.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență 05.02.2021

⚠ A fost actualizată lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, conform hotărârii nr. 6/4.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care intră în vigoare astăzi, de la ora 18:00.

Astfel, persoanele care sosesc în România venind din aceste state vor sta în carantină timp de 14 zile, cu posibilitatea de a ieși din perioada de carantină după zece zile, dacă în a opta zi efectuează un nou test PCR care este negativ.

❗❗ De asemenea, începând cu 1⃣2⃣ februarie a.c., va fi obligatorie prezentarea unui test PCR negativ, realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în țară, potrivit art. 2 din aceeași hotărâre.

Exceptați vor fi:

🔵 copiii sub 3 ani.

🔵 persoanele care au primit de cel puțin zece zile a doua doză de vaccin. Dovada efectuării vaccinului se realizează prin intermediul documentului emis de unitatea sanitară care l-a administrat, din România sau din afara ţării.

🔵 persoanele care au fost confirmate pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării până la sosirea în ţară.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *